5+1 Motive pentru Care Merită Să Pictezi Când Ieși la Pensie

Ieșirea la pensie deschide ușa către o serie de oportunități fascinante, iar pictura se dovedește a fi o alegere plină de culoare pentru a explora această nouă etapă a vieții tale. Descoperă 5+1 motive pentru care merită să pictezi când ieși la pensie și află cum urmarea unui curs de pictură poate să-ți transforme pasiunea într-o aventură minunată (chiar și la o vârstă mai înaintată):

1. Stimulare Mentală și Creativitate:

 • Pictura reprezintă un exercițiu excelent pentru creier, provocându-l să gândească în moduri noi și inovatoare.
 • Lucrând cu culori, forme și compoziții diverse, îți menții mintea ageră și receptivă la noi provocări.

2. Terapie și Relaxare:

 • Procesul de creație artistică are un efect terapeutic dovedit, ajutându-te să reduci nivelul de stres și anxietate.
 • Concentrarea asupra detaliilor și culorilor te ajută să-ți găsești echilibrul interior și să te relaxezi profund.

3. Dezvoltare Personală:

 • Urmarea unui curs de pictură îți oferă șansa de a explora diferite tehnici și stiluri artistice.
 • Niciodată nu suntem prea bătrâni pentru a învăța. Participând la curs online (așadar fără dificultățile legate de mobilitate), poți să-ți dezvolți abilitățile de care nu ai avut timp până la pensie. Acum poți experimenta noi modalități de exprimare artistică, punând în practică noțiuni proaspăt învățate.

4. Conexiuni Sociale:

 • Participând la ateliere sau cursuri de pictură online, te poți conecta cu o comunitate vibrantă de artiști amatori și profesioniști de pretutindeni.
 • Schimbul de păreri, feedback și idei poate duce la relații durabile și colaborări creative.

5. Economisire Financiară:

 • Costurile asociate cu pictura sunt semnificativ mai reduse decât cele legate de călătorii sau alte activități complexe.
 • Investiția inițială în materialele de bază și taxele pentru cursuri pot aduce beneficii pe termen lung.

6. Petrecerea timpului cu nepoții:

 • Implicându-te într-un curs de pictură, poți invita și nepoții să te însoțească într-o călătorie creativă. Cele mai multe cazuri de seniori care pictează implică chiar și prezența nepoților. Cei mici sunt încântați să învețe cot la cot cu cei mari. Devin brusc mai cuminți și mai atenți. 
 • Creează amintiri prețioase, învață unii de la alții și întărește legăturile dintre generații.

CONCLUZII

Dacă simți că paleta de culori și pânza albă sunt chemări pe care nu le poți ignora, un curs de pictură este pasul perfect pentru tine odată cu ieșirea la pensie. Această experiență îți va oferi instrumentele necesare pentru a-ți dezvolta abilitățile artistice și a-ți explora creativitatea, transformând pasiunea într-un adevărat tablou de reușite și satisfacții. Alege să adaugi noi straturi de bucurie și semnificație anilor de pensie prin intermediul picturii!

Marea majoritate a artiștilor contemporani și nu numai, și-au desăvârșit arta odată cu statutul de pensionar. Este vârsta la care, deși apar probleme de sănătate, avem mai mult timp pentru a acorda atenție artei. Artistul pensionar este un om care iși găsește mai lesne fericirea dincolo de dureri și suferințe, pentru că, așa cum spuneam mai sus, arta este o formă de terapie a stresului și anxietății.

About Laura Mateescu

Instructor pictura cu 10 ani plus experiență. Iubitoare de natura. “Am gasit in arta o modalitate de a ma exprima liber, si vreau sa dau mai departe aceasta cheie a libertatii.”

GRATUIT. Lectii De Pictura Pe Email!

Aboneaza-te pentru a primi gratuit lectii de pictura

Leave a comment

Your email address will not be published.