6 Motive pentru care sa NU renunti la cursul de pictura

Nu toti cei care incep un curs de pictura reusesc sa il si termine. Exista diverse motive, unele obiective, altele subiective, pentru care unii cursanti renunta la un moment dat la finalizarea cursului.

Terminarea cursului de pictura la care te-ai inscris nu este obligatorie, dar, exista cel putin 6 motive pentru care sa nu o faci. Rupe cateva minute din timpul tau pentru a gasi solutia problemei in acest articol.

 

1. Daca simti ca nu mai ai aceeasi motivatie ca la inceputul cursului:

Se spune ca pofta vine mancand. Este valabil si in domeniul acesta al picturii. Atata timp cat exita pasiune pentru arta, chiar si cu panza alba in fata, fara chef si inspiratie, dupa ce ai inmuiat pensula in culoare, cheful reapare. Incearca sa pictezi ceva chiar daca initial nu simti ca ai motivatia de face acest lucru. Odata inceputa pictura, s-ar putea sa nu mai vrei sa lasi pensula in mana pana cand nu o vei termina.

GRATUIT. Lectii De Pictura Pe Email!

Aboneaza-te pentru a primi gratuit lectii de pictura

2. Daca simti ca picturile nu ies cum ti-ai dori:

In orice lucru din domeniul creativ exista anumite perioade numite blocaje, in care simti ca orice ai face, nu iese nimic bun. Acestea sunt insa doar momente trecatoare, care nu trebuie sa te influenteze in luarea unei decizii radicale precum renuntatea la cursul de pictura. Mai degraba ia o pauza, mai scurta sau mai lunga, in functie de cat de puternic este blocajul, apoi revino. 

3. Daca timpul nu-ti mai permite sa urmezi cursul de pictura:

Traim in vremuri in care timpul este una dintre resursele cele mai deficitare. Poti avea vopsele si creioane destul daca nu ai timp sa le folosesti. Dar cat dureaza sa faci o schita? Nu ai astazi timp sa pictezi? Nu-i nimic. Fa o schita rapida in 15 minute. Cand vei avea timp, vei reveni asupra ei si o vei transforma intr-un tablou.

Nu ai timp sa faci un tablou cap-coada intr-o singura zi? Nici nu este nevoie. Poti face o pictura putin cate putin, ajungand la final si la o luna de la inceperea ei. Ba chiar as putea spune ca acele picturi la care se lucreaza un timp mai indelungat sunt de obicei mai bune. La cursul de pictura online nu te grabeste nimeni sa termini.

4. Daca situatia financiara nu-ti mai permite sa platesti urmatoarea luna de curs:

Cursurile de pictura online pe care le desfasor sunt cele mai flexibile din punct de vedere financiar. S-a intamplat de multe ori ca studentii mei sa primeasca lectiile inainte de a plati ultimele rate. Si nu a fost nicio suparare.

In plus, cursul online iti lasa libertatea de a alege materiale de pictura pe bugetul tau, separat de cursul efectiv al lectiilor de curs. 

Ca sa-ti dau un exemplu practic, cei cu buget redus pot picta pe piatra sau orice alt material la indemana, care nu costa nimic. Sau, in loc de panza pe sasiu, se poate apela la cartoane panzate sau blocuri cu hartii speciale pentru vopsele de ulei si acrilice. Te voi indruma unde se poate face economie si unde nu este indicat rabatul la calitate.

Nu vreau sa ma laud, dar as vrea totusi sa mentionez faptul ca in cazuri speciale am facut niste oferte deosebite. Am decis sa sprijin complet gratuit persoanele foarte talentate care nu isi pot permite deloc cursul.

5. Daca simti ca durata cursului nu este potrivita:

In primul rand vreau sa-ti spun ca am conceput aceste cursuri in asa fel incat sa nu fie prea lungi.

Cel mai lung curs este de 6 luni (24 de lectii) in conditiile in care un curs de aceeasi specialitate, cu aceleasi informatii, la sala, dureaza intre 1 si 3 ani. Celelalte cursuri, tematice, au o durata de 3 luni, cu cate 12 lectii.

Pe de alta parte, nici mai scurte nu le pot face, fiindca informatia dintr-un curs de pictura este mai stufoasa decat cea dintr-un atelier de 2 ore de exemplu. Intr-un curs de pictura se invata mai mult decat la un atelier de pictura condensat.

Mai mult decat atat, intre lectiile saptamanale, ai timp sa sedimentezi informatia astfel incat ea “sa se lipeasca” de tine, si sa nu o uiti usor.

6. Daca nu esti multumit de calitatea continutului lectiilor:

Sincer, in cativa ani decand am inceput predarea cursurilor de pictura online, doar doua peroane au renuntat pe motiv ca se descurca singuri in pictura si fara cursul meu.

Chiar si cei care atunci cand s-au inscris aveau deja experienta in pictura (am avut cursant cu 10 ani experienta) au considerat ca au avut de invatat cateva lucruri in plus fata de ce stiau deja.

Cursurile sunt concepute in asa fel incat te iau de la 0 si te duc pana la nivelul maxim la care poti tu ajunge. Unele informatii avansate se regasesc in fiecare lectie a cursului, iar altele cu precadere spre finalul cursului, cand are sens sa fie introduse. Daca nu ai rabdare, si consideri ca informatiile din primele lectii iti sunt deja cunoscute, poti cere lectiile urmatoare in avans.


Daca inafara de motivele identificate de mine mai ai si altele care te impiedica sa urmezi cursul cap-coada, te rog lasa un comentariu si vom vedea ce putem face pentru a rezolva problema. In final, nu ar trebui sa existe niciun motiv pentru ca sa nu poti finaliza cu success cursul de pictura online.

Leave a comment

Your email address will not be published.