Cum Să Obții Culori Vibrante, Saturate Și Luminoase În Pictura Cu Acrilice

Nu-l ignorape Micul Artist !!!
Atenție: au început înscrierile la cursul online Picturia JUNIOR – pictura pentru copii, părinți, bunici, educatori!

CLIC AICI

Exista mai multe metode de a obtine culori vibrante si luminoase in pictura cu acrilice. Pe surt, iata care sunt ele:

  1. Picteaza de jur imprejurul zonelor luminoase. Astfel, atunci cand pictezi un obiect cu o culoare deschisa, culoarea nu va fi afectata de un fundal inchis la culoare.
  2. Picteaza intotdeauna in ordinea aceasta: de la deschis spre inchis. Nu poti pune cu usurinta culori deschise peste cele inchise, sperand ca vei obtine luminozitate si intensitate.

    Foloseste culori cu un grad de opacitate mare, astfel incat prin suprapunerea lor, sa nu se piarda din vibrata culorilor puse in straturi peste alte culori. Nu dilua prea mult vopseaua, caci, o vopsea diluata este transparenta, si atunci stratul inferior se va vedea chiar daca este acoperit.

    Daca pictezi in straturi diluate, adaugand mai multe straturi, vei reusi sa maresti treptat luminozitatea si vibranta unei zone. Acest procedeu necesita insa multa rabdare.

  3. Picteaza cu alb peste zona in care vrei sa ai un obiect luminos in culori vii. Dupa ce ai pictat cu alb, umple acel spatiu in culorile dorite, respectand regula de la deschis spre inchis.

Poti vedea in detaliu cum am folosit aceste metode la pictura unui tablou decorativ pentru peretele gradinitei. Urmareste cele trei video-uri de mai jos:

GRATUIT. Lectii De Pictura Pe Email!

Aboneaza-te pentru a primi gratuit lectii de pictura

Învață cum să pictezi pe orice AICI!

1 Comments

  1. Marinescu Emil 08/04/2020 at 12:10 pm

    SUPER PREZENTARE !

Leave a comment

Your email address will not be published.