Exemple picturi in ulei

Poate ca cel mai mult imi place sa pictez in ulei. Oricum, mai mult decat in acril. Da, sunt unele picturi la care lucrez cu lunile pentru ca astept sa se usuce straturile de vopsea, insa, asteptarea merita din plin. Stalucirea vopselelor de ulei este incomparabila cu orice altceva.

 

2 Comments

 1. Urdea Luminita 16/03/2016 at 7:19 pm

  Buna , tocmai m-am inscris la cursurile tale ! Am deja si o intrebare : imi fac un atelier acasa , adica o camera numai a mea ….problema este ca lumina nu e prea buna…ce fel de lumina artificiala ar putea suplinii lumina naturala ? Multumesc

  • Buna! Pentru un aranjament (natura statica, flori) este ideal sa confectionezi o “cutie neagra”. Este o cutie invelita/vopsita pe dinauntru in negru, cu o taietura laterala, prin care intra lumina. Lumina care intra trebuie sa fie, daca nu de la geam, atunci de la o lampa pusa foarte aproape. Apoi, pentru luminozitate in zona de lucru, cumpara o lustra cu multe brate si foloseste becuri puternice, lumina galbena nu alba. O lampa langa tine nu ar face fata atat pentru sevalet cat si pentru ustensilele de langa.
   Cam astea ar fi solutiile cele mai ieftine.
   Altfel, daca ai un buget mai mare, poti apela la lampi mari si puternice, cu umbrela, precum cele folosite de studiourile foto (se gasesc in cadrul magazinelor de specialitate – f64.ro).

Leave a comment

Your email address will not be published.