Folosirea corecta a pensulei in pictura cu acuarele

Pictura Betty Carr Pictura Betty Carr
Pictura Betty Carr

Pictura Betty Carr

O greseala des intalnita in randul incepatorilor in pictura este faptul ca ei se straduiesc sa respecte chenarul schitei, si traseaza linii precise, de grosime constanta.

In realitate, ceea ce deosebeste o pictura simplista, amatoriceasca, de una care se apropie de profesionalism, si care transmite o stare euforica atunci cand este privita, este libertatea si fluenta cu care pensula traseaza liniile pe hartie/panza.

In video-ul de mai jos, pictorita Betty Carr explica importanta miscarii corecte pe care o executa atunci cand picteaza.

GRATUIT. Lectii De Pictura Pe Email!

Aboneaza-te pentru a primi gratuit lectii de pictura

Vei vedea, si in cele din urma vei simti pe propria piele, ca o pensula nu se tine la fel ca un creion. Mai mult decat atat, ritmul si miscarea intregului corp vor determina rezultatul final al liniilor picturii.

Frunzele pictate de Betty sunt obtinute dintr-o singura miscare, fluida, schimband doar apasarea pensulei. O frunza apare ca fiind indoita datorita rotirii bratului, fara a ridica pensula de pe hartie.

In plus, Betty strecoara in acest video si informatii importante in ceea ce priveste mixarea culorilor. Observa cum raman doua-trei culori pe pensula dupa mixare: verde spre galben, si apoi ruginiu spre verde, catre varful pensulei. In acest fel, frunza va avea, o dintr-o singura miscare, culori naturale, intrepatrunse perfect, fara a fi nevoie sa vii cu un alt strat de culoare.

Desigur, aceasta tehnica nu este usor de invatat, dar, cu practiva, in timp, vei putea si tu sa obtii rezultate asemanatoare.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.