Picteaza cu ceai sau cafea in loc de acuarele!

pictura-in-cafea1

Miroase frumos si confera tonuri placute de sepia. In plus, se pot obtine texturi interesante, iar culorile nu costa atat de mult.
Cum sa nu iubesti pictura cu ceai si cafea?

Efecte si nuante diferite pot fi obtinute prin utilizarea unor tipuri diferite de ceai. Ceaiul negru este cel mai usor de folosit, deoarece este cel mai usor de manipulat pentru a reda zone intunecate. Pe de alta parte, ceaiul alb si cel verde, sunt mai greu de nuantat pe hartie.
Se pot folosi atat ceaiuri la plic (preferabil deaorece nu te vei chinui cu strecuratul) sau frunze de planta. Daca alegi varianta din urma, vei putea crea texturi interesante lasand frunzele pe hartie, pana la uscare. Pliculetele de ceai le poti utiliza pe post de stampile.

pictura-in-cafea4

GRATUIT. Lectii De Pictura Pe Email!

Aboneaza-te pentru a primi gratuit lectii de pictura

Pictura cu cafea este similara, doar ca aici nu ai atatea tonalitati de culoare din care sa alegi. In functie de efectul pe care il doresti, vei ajunge sa pictezi mai multe straturi: cu cat este mai slaba esenta cafelei, cu atat vei avea nevoie de mai multe straturi pentru a reda zone foarte intunecate. Poti incerca sa amesteci si niste cerneala pentru a face procesul mai rapid si mai usor, dar, cu foarte multa atentie: poti distruge complet esenta (si implicit nuanta de sepia) daca adaugi prea mult. Este nevoie de foarte putina cerceala pentru a obtine efectul ideal. Poti experimenta cu diferite culori de cerneala – desi maro sau negru ar fi de preferat daca vrei sa pastrezi coloritul in tonuri de sepia (albastru va schimba complet atmosfera).

Nu trebuie sa iti imaginezi ca ma refer aici doar la picturi facute integral doar cu ceai si/sau cafea. Poti combina cele doua medii, dar le poti combina si cu acuarela. Conturul accentuat poate fi facut in creion sau cerneala.

Daca vrei sa vezi mai multe exemple exceptionale de picturi facute intregral din cafea, viziteaza pagina lui ADAM CIESLIK.

pictura-in-cafea2pictura-in-cafea3

Ceaiul si cafeaua sunt medii foarte bune pentru texturi. Adica, sa presupunem ca nu vrei sa faci o pictura realista, ci una mai abstracta. Sau poate doar o textura pe care sa o folosesti ca baza pentru alta pictura. pictura-in-ceaiAceste texturi sunt minunate pentru a fi folosite pe post de fundal al oricarui tip de desen, in creion sau cerneala, oferind hartiei o atmostfera antica, o senzatie de vechi. Pentru cei care se pricep la Photoshop/Gimp (mai precis manipulare foto), aceste texturi pot fi scanate si folosite ca straturi de manipulare in crearea efectului de vechi.

Acestea fiind spuse, fii creativ cu cafeaua de dimineata si ceaiul de seara!
Pssstt… sa-ti spun un secret: si zaharul poate fi folosit! Dar despre asta, alta data.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.