Pictura este Stiinta, Munca, Talent si Pasiune
In pictura, ca si in orice fel de arta, trebuie sa existe o balanta intre stiinta, munca si talent.
Cu toate acestea, cei mai multi se bazeaza mai ales pe talent, si cred ca, daca au talent, vor reusi sa fie originali bazandu-se doar pe inspiratie. E adevarat: talentul aduce cu sine si expresivitatea artistica. Insa, cu cat exersezi mai mult diverse tehnici, cu atat le vei stapani mai bine si vei stii cand si cum poti apela la ele. In plus, daca consideri ca invatand tehnicile clasice de pictura vei ajunge sa faci doar clisee si iti vei pierde originalitatea, te inseli.
Pana nu stapanesti tehnica nu ai cum sa iti materializezi ideile, nu poti reda ceea ce este in imaginatia ta. Si cum poti ajuge sa stapanesti tehnica decat prin munca?
Toate patru:
GRATUIT. Lectii De Pictura Pe Email!
Aboneaza-te pentru a primi gratuit lectii de pictura
- stiinta,
- munca,
- talentul
- si pasiunea
sunt foarte importante si merg mana in mana.
Degeaba doar muncesti daca nu ai talent sau invers, si degeaba ai talent si vrei sa muncesti daca nu inveti mai intai sa stapanesti tehnicile de pictura. Iar daca pe langa talent ai si pasiune, nu-ti va fi lene sa invati o noua tehnica si sa muncesti la punerea ei in aplicare, chiar daca la inceput vei picta subiecte stiute si pictate de toata lumea.
Vei putea sa dezvolti un stil al tau personal, insa nu te grabi. Acest lucru se va intampla de la sine abia dupa ce stapanesti arta de a picta asa cum a fost ea cunoscuta de catre marii pictori. E important e sa simti si sa vrei sa creezi ceva nou, frumos, pe care sa il impartasesti cu altii. Dar, pana atunci, experimenteaza fiecare stil in parte, si nu considera asta o pierde de timp.
Daca ne gandim invers, exista retete care pot fi invatate pentru a ajunge macar la un nivel mediu in pictura. Daca la aceste retete, dupa stapanirea lor, adaugi si ingregintele minune – pasiunea si talentul – vei reusi intr-un final sa dezvolti un stil propriu, derivat din ceea ce ai invatat pana in momentul respectiv.
Asa ca, nu dispera si nu considera ca ceea ce faci este pur cliseu si nu vei ajunge niciodata un artist apreciat retepand doar matematic stiluri si tehnici stiute. Aceasta este doar baza piramidei pe care ai inceput sa o construiesti, si nimic nu te impiedica sa ajungi in varf. Daca muncesti destul de mult in timp, iti poti creea propriul stil si poti ajunge un artist apreciat.
- Secretele Nuanțelor de Gri în Pictură - 17/04/2024
- Alegerea Instrumentelor Potrivite pentru Desenul Portretelor - 05/09/2023
- Tipuri de Hârtie pentru Desen și Cum Alegi Hârtia potrivită - 31/08/2023
- De ce este atât de greu sa desenam portrete? - 28/08/2023
- 5+1 Motive pentru Care Merită Să Pictezi Când Ieși la Pensie - 24/08/2023
- 6 Greseli Frecvente in Desenul si Pictura Portrelor - 21/08/2023
- Modernismul în Pictură: O călătorie către exprimarea liberă a creativității - 16/08/2023
- Cum va influența inteligența artificială arta și artiștii? - 15/08/2023
- Lupta împotriva Burnout-ului Creativ: Cum să-ți recâștigi pasiunea și inspirația - 09/08/2023
- Răsfăț pentru suflet: Reducerea stresului cu terapia prin artă - 04/08/2023
Leave a comment