Tehnica Ușoară Pentru A Desena În Cadrul Școlii Altfel

Am fost chemată în cadrul școlii altfel să țin un mic curs de pictură și desen pentru copii. Iată mai jos câteva tehnici care au fost prezentate și la emisiunea de la Antena 1 cu Neatza cu Răzvan și Dani.

Tehnica „pasăre”

Toți copiii știu să redea o pasăre cu o trasare ce seamănă cu un 3 întrors. Această pasăre, în funcție de cât de curbate sunt liniile, poate avea un aspect ușor diferit. Îndiferent de acest aspect, mișcarea mâinii cu care copiii sunt învățați pentru a face această pasăre, este esențială. Cu aceeași mișcare putem începe o mulțime de desene.

GRATUIT. Lectii De Pictura Pe Email!

Aboneaza-te pentru a primi gratuit lectii de pictura

Lejeritatea acestei tehnici constă în faptul că cei mici sunt deja obișnuiți cu mișcarea. Intervine apoi entuziasmul faptului că din o mișcare cunoscută pot să realizeze atât de multe lucruri la care înițial nu s-au gândit. Este un fel de revelație pentru fiecare dintre copii.

Pentru mai multe tehnici vezi articolul acesta.

Laurentia Mateescu

About Laurentia Mateescu

Pictez cu gândul, pictez cu sufletul, pictez cu inima, cu pensula dar și cu degetul. Pictez pentru că-mi place, dar mai mult îmi place să văd cum cei cei pe care îi învăț tainele picturii ajung să-și desăvârșească arta.

Leave a comment

Your email address will not be published.